perjantai 11. marraskuuta 2016

Pitsisäärystimet

Jokunen tovi sitten miehen täti pyysi neulomaan hänelle mustat pitsisäärystimet. Edellisen kerran kun olen neulonut säärystimiä, niin se on tapahtunut yläasteella eli aika kauan aikaa sitten. Niitä en muistaakseni edes koskaan saanut valmiiksi - liekö olisi mielenkiinto loppunut niitä tehdessä. Mutta nyt voin sanoa, että olen tehnyt edes yhdet säärystimet alusta loppuun saakka edes kerran elämäni aikana! Totta jos puhutaan, niin toiset samanlaiset ovat jo puikoilla. Tällaiset niistä kuitenkin sain aikaan...


Malli: Muunneltu Sirkasta
Lanka: Novita Nalle, väri 099 (musta)
Puikot: 2,5mm metalli
Silmukoita: 72s
Lankaa meni: 141g

Humpin karvoilla höystettynä, tietysti.

Säärystimiä aloin alunperin tekemään Sirkka -sukkien pohjalta, joiden ohje löytyy Kardemumman talo -blogista. Ohjeesta poiketen neuloin kuitenkin jokaisen "pitsikerroksen" väliin yhden kerroksen oikeaa, joka sai pitsin aukeamaan eri tavalla kuin Sirkassa. Säärystimet viimeistelin tupsuilla ja punotuilla nyöreillä. Tupsut väsäsin Novitan tupsukehikoilla. Ne ovat muuten paras ostos mitä olen koskaan tehnyt. 

Omaan 42cm paksuun pohkeeseen nuo säärystimet ovat kuitenkin liian pienet eli varmasti saan lisätä silmukoita ainakin 12s verran mikäli sellaiset meinaan itselleni tehdä. Miehen täti on kuitenkin sen verran hoikka kinttuinen, että hänelle säärystimet ovat varmasti sopivat. Mieluisat ne ainakin ovat!


*Marjo*


2 kommenttia:

  1. En kauheesti tykkää tupsuista mutta noissa säärystimissä ne ovat kyllä enemmän kuin paikallaan. Johtuneeko siitä että musta väri on muuten aika raskas, niin ne pehmentävät tunnelmaa. Kivat säärystimet ja ihan saajansa näköiset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) En miekään tupsujen ystävä ole, mutta tosiaan keventävät muuten niin raskasta väriä.

      Poista

Mieltäni piristää, kun jätät muistoksi kommentin tai parin! Kiitos!