lauantai 22. lokakuuta 2016

Manteliset

Neuloosi on palannut! Mistä sen tietää? No siitä, kun töitä on puikoilla useampi kerrallaan ja yhdet kun valmistuu, niin heti pistää puikoille uudet. Osan tähän innostukseen lienee syynä taas lähestyvä Taitokorttelin Joulukylä, jossa olemme äiteen kanssa tonttuilemassa. Tässä kuitenkin viimeisimmät valmistuneet miesten sukat:


Malli: Manteliset
Suunnittelija: Anne Hanson
Ohje löytyy kirjasta:  Ann Budd - Villasukkakirja

Lanka: Novita Nalle Taika, väri 838
Puikot: 2mm hiilikuitu
Lankaa meni: 131g
Koko: 43/44

Pitsi lähempää kuvattuna - sekä koirankarva.


Tähän malliin langaksi valikoitui Novitan Nalle Taika ja väriltään vihreä. Kyseisen langan ostin erästä toista mallia varten, mutta sitten näin tämän Villasukkakirjassa ja olihan se pakko toteuttaa. Ihan täysin en mallin mukaan sukkia tehnyt, lähinnä vain silmukkamäärien ja pitsikuvion osalta. Kantapää on vahvistettu, mutta hieman eri näköinen kuin perinteisesti. Nostan yleensä silmukat nurjalla puolella ja lanka kulkee tällöin edessä, mutta tällä kertaa lanka kulki työn takana. Ihan mukavaa vaihtelua vaan jatkossa taidan tehdä joutuisamman kaavan kautta eli pitää sen langan siinä työn edessä.

Tänään sain valmiiksi vuosi sitten aloittamani kirjoneulesukat, mutta niistä en vielä tähän kuvaa laita. Sukat viettävät ensin yönsä kostean pyyhkeen alla ja ehkäpä niistä huomenna saan jotain raporttia aikaan. Nyt kuitenkin lähden hetkeksi tuulettumaan lenkille Humppilaisen kanssa. Olemme taatusti sen ansainneet niiden kaikkien kirosanojen ja purkoosien jälkeen.*Marjo*


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mieltäni piristää, kun jätät muistoksi kommentin tai parin! Kiitos!