keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Kaikessa hiljaisuudessa valmistuneita töitä

Eipä ole käsityöt pahemmin maistuneet viime aikoina, mutta lukeminen sen sijaan on. Olen sisimmässäni ikuinen kirjahamsteri ja rakastan lukea sekä katsella erilaisia käsityökirjoja, bändihistoriikkeja, ruokaan ja liikuntaan keskittyviä kirjoja eikä niissä ole mitään muuta huonoa kuin se, että kirjahyllystäni on tila loppunut aikoja sitten. Tässä kuitenkin lukemisen lomassa valmistuneita töitä.


KUKKALAPASET
Lanka:
Novita Joki 100% villa
Puikot: 4mm bambut
Langanmenekki: -68g


VIRKATUT TOSSUT
Lanka:
Novita 7 Veljestä
Koukku: 3,5mm metalli
Ohje: Kauneimmat käsityöt 2/2016
Langanmenekki yht.: -100g


POLVISUKAT
Lanka: Alize, 75% superwash villa / 25% polyamidi
Väri: #4411
Puikot: 2mm hiilikuitu
Muuta: Spiraalikavennus kärjessä
Langanmenekki: -134g


Nuo Alizesta neulotut polvisukat olivat kyllä yhdet motivaation tappajat. Ensinnäkin äärimmäisen tympeää neulottavaa vaikkakin lanka oli ihanan pehmeää. Toisekseen, onnistuin sohvaa imuroidessani imuroimaan imurin tampparisuulakkeen telan ympäri noin 3m lankaa, joka jumahdutti telan todella huolella ja koko suulake meni huoltoon - ja kantapää, jonka olin juuri neulonut lähes valmiiksi, purkaantui useamman kerroksen verran. Viimeiset kavennukset kärjessä tein hampaat irvessä, sillä niin tympääntynyt olin näihin sukkiin. Onneksi ovat nyt valmiit.


*Marjo*


5 kommenttia:

 1. No niin!! Ajattelinkin tuossa päivällä, että anelmaisten kukat sopis hyvin lapasiinkin. Sinä taisit kuulla ajatuksen! Ihanat nuo raitasukat ja hyvä tapa tuhota lankajämiä noihin tossuihin - kun vain jaksaa näprätä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkuvuodestahan mie tein jo yhdet valkoiset lapaset kukkasilla ja siitä se ajatus sitten lähti. :D Ei kyllä yhtään tee mieli neuloa tuosta Alizesta sukkia ihan heti - mutta perhana, kun sitä on vielä kaksi täyttä kerää erilaisessa värissä. Yhyy!

   Poista
 2. En tiedä, ei varmaan sais nauraa, mutta vähän kyllä tirskahti kahvia suupielestä kun luin tuosta imurin ja sukan kohtaamisesta :D Itellä on kans monesti ollu läheltä piti - tilanteita. Onneksi sait sukat kuitenkin valmiiksi, minusta tuo Alize on kivannäköistä lankaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nauraa! Oon siitä itsekin huumoria repinyt, mutta tapahtuman aikaan ei kyllä naurattanut. Kirosanoja vaan sateli. :D

   Poista
 3. Ihania töitä on puikoilta ja koukulta tippunut <3 Juu, tuo Alize oli tosiaan joka tökki minullakin, mutta vain tuo väriyhdistelmä. Se vihreä on ollut lempivärini ja tosi kovassa käytössä siitä valmistuneet sukat :)

  VastaaPoista

Mieltäni piristää, kun jätät muistoksi kommentin tai parin! Kiitos!