tiistai 12. tammikuuta 2016

Vuoden 2016 ensimmäiset käsityöt

Heippa vaan, arvon lukijat ja vierailevat tähdet! Se on uusi vuosi polkaistu käyntiin, vuoden ensimmäinen mahatauti otettu innolla vastaan ja ensimmäiset käsityöt päästetty puikoilta. Minulla puikoilta on valmistunut kolme paria lapasia, jotka olen neulonut Novitan Joki -langasta. Ajattelin näet valmistautua tänä vuonna ajoissa Taitokorttelin joulumyyjäisiin, joten puikot ovat suihkineet ahkeraan. 


Lanka: Novita Joki
Puikot: 4mm bambu
Silmukoita: 40s
Peukalo: Kiilapeukalo

Nämä kolme paria lapasia valmistuivat todellakin nopeaan tahtiin. Tykkään todella paljon tuosta Joki -langasta sen pehmeyden vuoksi ja onhan se aika mukavaa neulottavaa. Tarkoituksenani on harjata lapaset vielä sisäpuolelta pörröisiksi lähempänä ajankohtana, sillä pörröisinä lapaset ovat todella lämpimät kädessä ja ihanan pehmoiset. Keskimmäisiin lapasiin kokeilin ensimmäistä kertaa silmukoiden jäljentämistä, jonka koin yllättävän vaikeaksi sen osalta, että toista samanlaista sydäntä en saanut millään aikaiseksi vaikka kuinka laskin silmukoita. Oikealla oleviin lapasiin virkkasin kukkia ja tällä mallilla aion tehdä useamman parin eri väreillä, sillä nuohan ovat varsin somat käsissä ja valinnanvaraa on oltava. Lankaa lapasiin meni yhteensä 183g.

Lankalaihis päättyi viime vuonna siihen, että en päässyt lähellekään tavoitettani kuluttaa pois 4kg lankoja neuloen tai virkaten. Ostorajoitus 2kg hurahti mennä myös ylitse, lankoja ostin 3,150kg. Loppuvuodesta Lankalaihis näytti kulutuksen olevan 1,308kg ja lankojen kokonaismäärä erinäisissä säilytyspaikoissa oli 19,178kg. Huh huh, on siinä päässyt langat sikiämään ihan huomaamattaan. Noh, ostin heti vuoden alussa parin kerän verran eli 300g lisää, että ei vaan pääse langat loppumaan kesken. Heh.

Tällainen postaus tällä kertaa. Ei muuta kuin jatketaan harjoituksia!


*Marjo*

3 kommenttia:

  1. Onpas kivoja! Ei menny täälläkään lankavaraston supistelu ihan putkeen....kummasti ne langat vaan sikiävät varastossa..... Nyt ois sitä paitsi Lankamaailmassa ihania lankoja tarjouksessa, vieläkö pitänee hamstrata sieltä lisuketta....

    VastaaPoista
  2. Kivoja lapasia. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista

Mieltäni piristää, kun jätät muistoksi kommentin tai parin! Kiitos!