lauantai 7. maaliskuuta 2015

Löysäpipoisten Jyju 2015: Jämälankapolvisukat

Kyllä on ollut neuloosi hukassa ja pahemman kerran. Löysäpipoisten Jyju ei etene sitten millään, kun työt eivät päädy puikoille eikä varsinkaan putoa puikoilta. Onneksi nyt sain maailman rumimmat sukat aikaan, jotka kuitenkin taitavat jäädä itselle käyttöön. Ne herättivät itselläni niin paljon ällötyksen ja ihastuksen tunteita, että olisi vääryys laittaa sukat eteenpäin. Ja eihän villasukkia voi olla koskaan liikaa, eihän?
Sukkiin käytin lähes kaikki Seiskaveikan jämänöttöset, jotka lankajemmoistani löytyivät. Ihan ensimmäinen projekti olikin se, että puolitin nöttöset yhtä pitkiin pätkiin ja tämän jälkeen aloin yhdistelemään lankoja yhdeksi keräksi. Tekniikka on nimeltään Russian join, joka yksinkertaisuudessaan mahdollistaa sen, ettei useammalla värillä neulottaessa jää niin paljoa pääteltävää. Oma työmaansa tässä tietysti oli, kun yhdistelin langat toisiinsa ennen kuin pääsin luomaan silmukoita puikoille. Täytyy kuitenkin todeta, että yhdistely kannatti, sillä eipähän ainakaan tarvinnut keskeyttää työtä väriä vaihtaessa. Lankaa näihin maailman rumimpiin viha-rakkaus -suhteen omaaviin sukkiin meni 212g.

Seuraavaksi taidankin neuloa toiset polvisukat. Ovat niin mukavaa neulottavaa, kun ei tarvitse mitään miettiä. Huitelee vain menemään ja sukat syntyvät kuin itsestään.


*Marjo*


10 kommenttia:

 1. No ei oo kyllä rumat sukat alkuunkaan!! Ihan hurjan hienot! :) Pitäis itekin taas kaivella omia jämiksiä, ei oo pitkilleen tullu tehtyä jämiksistä mitään. Voiskin koitella tuota Russian join -tekniikkaa samalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, kiitos! :) Jalassa nuo sukat näyttää yllättävän hassuilta ja ihanilta, mutta kyllä niitä neuloessa muutaman kerran olin aikeissa purkaa ja polttaa ne värioksennukset. :D

   Poista
 2. Onneksi et polttanut <3 Pakkohan se on sitten minunkin uudelleen yrittää sitä liittämistä ja jos en onnistu niin sitten soikin teidän ovikello ja sieltä kuuluu vienokaino pyyntö: Marjo, voisitko opettaa...... ;)

  VastaaPoista
 3. Mun russian tekniikassa lienee hieman hiottavaa, kokeilin sitä ja pesun jälkeen kaksi kohtaa lähti purkaantumaan >_<. No parsimista päälle ja sukat oli kuin uudet mutta ei oo kyl sen jälkeen tullu kokeilua. Tosi kivat sukat sait tehtyä. Jämistä tehdyt sukat vaan on niin kivoja ja uniikkeja, sain itse juuri tossut tehtyä jämälanhgoista ja kivat tuli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie olen aiemmin käyttänyt sellaista liittämistä, että olen erottanut säikeet toisistaan ja "solminut" langat noin 10cm matkalta. Siinä tavassa ei ole tullut tuota ns. lankalenkkiä, joka varmistaa russian joinissa liitoksen pitävyyden. Hyvin ovat käytössä kestäneet sillä tavalla tehdyt. Näissä russianeissa kiersin kierteitä auki samalla, kun pujottelin lankaa neulalla kierteiden sisään. Kiristin niin, että kierteet painuivat ns. kasaan lenkin lähelle ja sitten pyörittelin ne sormien välissä takaisin. Näin sain liitoksen napakaksi. :)

   Poista
 4. Sulla ja mulla taitaa olla ihan eri käsitys maailman rumimmista sukista. Minusta kun nuo on ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan ne nyt, kun ne on jalassa. :D Omaan silmään ne näytti puikoilla ollessa ihan hirveiltä.

   Poista
 5. Ei nuo mitkään maailman rumimmat sukat oo, ihanathan ovat!!! Niin pirtsakat, jotta kelpaa kyllä esitellä : ))

  VastaaPoista

Mieltäni piristää, kun jätät muistoksi kommentin tai parin! Kiitos!