perjantai 19. joulukuuta 2014

Koirankarvalapaset

Se on loma nyt! Eilen oli syyslukukauden viimeinen koulupäivä. Seuraavan kerran istahdan koulunpenkille 7.tammikuuta, joten tässä on ihan mukavan mittainen huilitauko ennen loppurutistusta. Joululomasta ei varsinaisesti voi kyllä puhua, sillä huomiotani vaativat muutamat kirjalliset koulutehtävät ja opinnäytetyö. Niihin varmasti uppoaa tunti jos toinenkin, kun harvoin pystyn kertomaan asioita lyhyesti kirjallisessa muodossaan. Noh, ei oteta stressiä. Asiat hoituvat kyllä ajallaan. 

Lauantaina ja sunnuntaina olemme taas äiteen kanssa Taitokorttelin Joulukylän hulinassa mukana kolmatta viikonloppua peräkkäin. Joulukylä on avoinna joulukuussa viikonloppuisin, ja tämä on itselleni kolmas vuosi peräkkäin, kun olen mukana tapahtumassa. Joulukylä antaa mahdollisuuden mm. paikallisille käsityöläisille myydä omia tuotteitaan, ja tänäkin vuonna paikalla on ollut mm. lasinpuhaltajanuorukaisen valmistamia lasikoruja, luomuomenaglögiä, rottinkikoreja... Laittelen tuosta Taitokorttelin Joulukylästä enemmän juttua sitten seuraavassa postauksessa. Mikäli liikut Joensuussa tämän viikonlopun aikana, niin tule ihmeessä käymään Taitokorttelissa! Lauantaina Joulukylä on avoinna 10-12 ja sunnuntaina 12-16. 

Mutta nyt niihin koirankarvalapasiin, jotka sain vihdoinkin valmiiksi ja viimeisteltyä. Ostin reilu vuosi sitten itselleni Pirtin Kehräämön koirankarvalankaa sillä ajatuksella, että teen niistä itselleni unisukat. Noh, minä ja minun ajatukset. Ne sukat ovat vieläkin tekemättä, mutta sain ainakin parit lapaset neulottua! Lapaset ovat mielettömän lämpöiset ja pehmeät kädessä eikä lanka ollut yhtään hassumpaa neuloakaan. Ainoa miinus omasta mielestäni oli se, että lanka pölisi ihan mielettömästi ja ärsytti silmiä todella paljon. Vaikka itselläni on koira, niin en ole koskaan saanut siitä minkäänlaisia oireita. Hassua siis, että lanka aiheutti nuhaa, aivastelua ja silmien ärsytystä. Vaan tällaiset niistä sitten tulivat...


Lanka: Pirtin Kehräämön koirankarvalanka/karstalanka
50% koirankarva/50% villa
Puikot: 3,5mm bambut
Langanmenekki: tummat 76g, vaaleat 69g
Kierreraitaa varren ympäri

Samalla opin uuden asian, jota olen joskus aikaisemmin yrittänyt huonolla menestyksellä. Nyt nimittäin osaan tehdä kierreraidan, jonka tekemiseen sain opastuksen äiteeltä. Aiemmin olen yrittänyt tehdä kyseistä raitaa netistä löytyvien ohjeiden pohjalta, mutta en ole kertaakaan saanut sitä onnistumaan. Vaaleissa lapasissa raita on yksinkertainen, tummissa kolminkertainen. Vaaleisiin lapasiin neuloin myös varteen kääntyvän reunan, jonka tein jälkikäteen eli lapasten ollessa jo muuten valmiit. Lapasia varten loin 44 silmukkaa 3,5mm Novitan bambupuikoille. 

Sellaisia tumppuja tällä kertaa. Jos ei minusta kuulu ennen aattoa, niin haluan toivottaa kaikille 


OIKEIN LÄMPÖISTÄ JOULUA!


*McBurgerous*


6 kommenttia:

 1. Moi! Ansaittua lomaa Sinulle! Onpa hyvin onnistuneita lapasia ja komeat kierreraidat! Huomista odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! Ensimmäiset lomapäivät otan oikein rennosti! :D

   Poista
 2. Kauniita lapasia, niin sitä vaan hyödynnetään koirankarvatkii, meillä kultainen noutaja jossa karvanlähtö, kerään talteen karvat ja jos joskus sitten kehruuttaisi langaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Oman koiran karvoja en ole jemmannut vielä lankoja varten, mutta kyllähän tuostakin turilaasta sitä saisi ihan kiitettävät määrät. :D

   Poista

Mieltäni piristää, kun jätät muistoksi kommentin tai parin! Kiitos!