lauantai 29. marraskuuta 2014

Dew Drops Shawl ja patalappu

Sain viikko sitten valmiiksi huivin, johon löysin ohjeen Raverlyn ihmeellisestä maailmasta. Muutaman purkoosin se vaati virheiden takia eikä lopullinen työ ole täysin virheetön. Noh, ihan sama. Tämä postaus on joka tapauksessa kaikkien surkeiden postausten äiti johtuen a) huonolaatuisista kuvista ja b) töissä olevista virheistä. Aina ei voi onnistua, ei edes joka kerta.

Eniveis, Raverlystä löysin todella kauniin huivin, joka kantaa nimeä "Dew Drops Shawl". Mallin on suunnitellut Bex Hopkins. Huivi oli sen verran kaunis, että se oli heti otettava puikoille - eikä sitä tehdässä loppujen lopuksi hirveästi aikaa mennyt. Purkoosia jouduin tarjottelemaan työhön muutaman kerran eikä työ täysin virheetön ole vieläkään. Mutta ne huonot kuvat...


Pingotuksessa patjan päällä.

Parvekkeen kaiteella hengaamassa.

Malli: Dew Drops Shawl
Suunnittelija: Bex Hopkins
Lanka: Lang Jawoll Magic Degrade Superwash
Väri: 85.0066
Puikot: Prym Knit Picks 4mm + 120cm kaapeli
Langanmenekki: 138g

Värit ovat aika pitkälti samanlaiset kuin mitä viimeinen kuva kertoo. Pingotus ei täysin onnistunut, sillä otin huivin liian aikaisin käyttöön. Se oli sen verran kostea, että pitsikuvio vetäytyi vähän taaksepäin. Olin siis hätäinen, mutta kun oli pakko saada huivi käyttöön! Eikös se ole aika hyvä perustelu? Plussaa pitää antaa ohjeen laatijalle siitä, että lontoosta huolimatta kaavioita oli helppo seurata ja ohjeet olivat muutenkin selkeät. Oma huivi on tehty pienimmällä koolla, mutta huivi on silti reilua kokoa. 

Huivin lisäksi askartelin, tai siis virkkasin patalapun. Ostin taannoin Taito Uusimaa ry:n ja Jaana Vehkasalon kirjoittaman kirjan "Patalappuja a la Carte", kun sen onnistuin saamaan ALE-hintaan. Kirjalle jäi hintaa 7,90€, kun norm.hinta huitelee lähempänä 20€. Toki kirjahyllyyn on eksynyt pari muutakin kirjaa, mutta niistä lisää sitten joku toinen kerta. Noh, asiaan. Virkkasin siis patalapun jämälangoista. Tässä taas yksi epäonnistunut kuvatus.


Kirja: Patalappuja a la Carte, TAMMI, 2012
Tekijät: Taito Uusimaa ry, Jaana Vehkasalo
Malli: Summer Flowers, s. 88
Jämälangat: Seitsemän Veljestä
Koukku: 4mm
Langanmenekki: 35g

Mukailin ohjetta sen verran, että jätin viimeisen kerroksen virkkaamatta. Virkkasin siis kaksi samanlaista lappua, jotka yhdistin virkkaamalla ne yhteen kirjan ohjeiden mukaan. Kirjassa on minusta muitakin mukavia lappuja, joista varmasti useamman tulen toteuttamaan. Patalapuissa on aina ollut joku viehätys! Muistan virkanneeni alakouluikäisenä useita patalappuja lahjaksi ja itselleni käyttöön, sitten kun asun omassa kodissa. Kolme itsetehtyä patalappua minulla on vieläkin tallessa, ja kyllä niitä säännöllisesti tulee käytettyä. Hih.

Ennen kuin lopetan tältä erää, niin kerron lähteneeni mukaan Löysäpipoisten JyJu 2015. Kyseessä on ensimmäinen laatuaan oleva "tempaus/haaste", johon osallistun. Saa nähdä miten apinan käy! Asiasta on joka tapauksessa tulossa lisää infoa sitten ja kun... Mutta tässäpä kaikki tältä erää! Pitäkää puikoistanne hyvä huoli!


*McBurgerous*


8 kommenttia:

 1. Oh -onpa kaunis huivi! Ihanat. Tulee mieleen aivan pakkastalvisen taivaan revontuli. Varmasti näyttää todella kauniilta kaulalla. <3 Patalappukin on nättiä mallia, ja muistuttaa minua siitä että kotiin pitäisi tehdä uudet patalaput kans!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tuossa Jawoll:ssa on minusta äärettömän kauniit värit. Oli vaikeuksia valita ostohetkellä ne kerät, jotka puhuttelivat eniten. Lanka on mukavan pehmoista ja sujuvaa neulottavaa, ja tokihan se tuntuu ja näyttää hyvältä kaulalla. :)

   Poista
 2. Ihana huivi <3 Nyt harmittaa kun tuli hankittua musta lanka huivia vartenm taidan tarvita neulomiseen otsalampun :D Kas, aina ei järki ole mukana :) Patalapusta tulee kesä mieleen...miksi jätit viimeisen kerroksen pois? Olisiko tullut turhan suuri?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Miulla on mustaa lankaa kilon verran odottamassa valmistumistaan villatakiksi. Jotenkin tökkii takakappaleen neulominen, kun ei ensinnäkään näe kunnolla mitä neuloo ja toisekseen en ole tuotokseeni muuten tyytyväinen. Patalapusta jätin tosiaan viimeisen kerroksen pois juuri siitä syystä, että patalapusta olisi tullut makuuni liian iso. Toisekseen pidennetyt pylväät eivät istuneet miusta laisinkaan.

   Poista
 3. No niin, sait sitten kaupattua mulle tuon patalappukirjan :D Kävin oppikirjaostoksillaja jotenkin ihan eri kerroksesta se hyppäsi koriini :D

  VastaaPoista

Mieltäni piristää, kun jätät muistoksi kommentin tai parin! Kiitos!