keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Harjatut lapaset

Ihastuin Novitan Joki -lankaan, jota innoissani ostin lähikaupasta, kun halvalla kerrankin sain. Siitä olenkin sitten yhtä innoissani neulonut lapasia, kun värit ovat mitä mahtavimmat ja lanka mukavaa neulottavaa. Valmiit lapaset olen sitten harjannut sekä sisä- että ulkopuolelta. Tämä tekee sen, että lapaset ovat ihanan pehmoiset kädessä ja pörröisyys tekee lapasista entistä lämpimämmät käyttää. 


Aivan mahtavat värit!

Lanka: Novita Joki, 100%villa
Puikot: 4mm bambu
Muuta: Kiilapeukalo

Mie oon niin hurmioitunut tästä langasta, että en ole muihin töihin koskenutkaan. Joki on 100% villaa, vyötteen mukaan sopii myös huovutukseen ja tosiaan mukavaa neulottavaa. Neulottaessa käytin (ja käytän) 4mm bambuja, harjaaminen hoituu ihan juuriharjalla tai muulla vastaavalla. Lankalaihis on siis virallisesti epäonnistunut tämänkin lankahankinnan myötä. Heh heh.


*McBurgerous*


18 kommenttia:

 1. Hienoja! Kutistuuko nämä kastuessaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole vielä henk.kohtasta kokemusta asiasta, mutta uskon niiden kutistuvan jonkun verran. Muutamilla käsityöaiheisilla foorumeille on ollut puhetta huovutuksesta, että huovutettaessa tuo lanka kutistuu noin 40% eli aika reilun kokoinen saa olla ennen huovuttamista.

   Poista
 2. Nää näyttää kyllä niin kivoille, että joutuukohan sitä itekki ostamaan lapaslankaa :) Oon Purosta parit lapaset tehny ja tykkäsin kyllä. Käytössä vähän niinku huopuivat ja tuli entistä lämpösemmät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Silloinhan tuo on oivallinen lanka lapasiin. Purosta en itse olekaan neulonut lapasia, mutta taitaa joutua kokeilemaan sitäkin. Onneksi tuli joskus ostettua muutama kerä jemmaan, niin pääsee vielä testaamaan senkin langan ominaisuuksia.

   Poista
 3. Voi ku pehmosen ja lämpösen näköset lapaset. Tuota lankaa oon minäkin kuolannu lähikaupassa,pitää kai käydä ostamassa - sen verran on Vileniä verissä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, se ei auta muu kuin marssia lähikauppaan ja antaa Vilenille valta. :D

   Poista
 4. Sama lanka puikoilla, mutta ajattelin kokeilla huovuttaa. Pitääpä tehdä myös tuollainen harjattu versio myös, näyttää tosi ihanalle ja lämpöiselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä se en ole vielä kertaakaan huovuttanut koneessa. Tämän langan kohdalla en edes raaskinut kokeilla, mutta vielä mie joku päivä senkin opettelen. :) Ihan mielenkiintoista nähdä millaista on huovutettuna tämä lanka.

   Poista
 5. Kauniit! Ja tämä postaus sai minut muistamaan, että minulla olisi pari kerää puroa odottamassa että niistä tulisi lapaset. Eikös nekin saisi harjattua tuolla tavalla?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllä, Purosta tehdyt lapaset saa myös harjattua. Ei muuta kuin langat puikoille! :)

   Poista
 6. HIIH! Hieno suoritus! Ja jos tarvii karstata harjauksen sijasta (superpörrönesiinnosto!) niin tiedät mistä kysellä karstoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Hah hah! Jospa vielä hifistelen ihan tuolla juuriharjalla.

   Poista
 7. Yllättävän hyvät värit valmiissa töissä, kun vertaa noiitä keriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elä muuta virka! Mie olin positiivisesti yllättynyt, kun ekan kerän korkkasin. Kerällä tuo oranssi/vihreä näytti olevan kaikkea muuta paitsi ihana. Vasta kun työ eteni, niin olin ihan hurmioitunut. Väri vaihtuu niin tasaisesti ja on oikein ilo neuloa! Väriterapiaa parhaimmasta päästä. Kertoo jotain langasta, kun mie jo siitä neljättä paria lapasia väännän. :D On siis mieluinen.

   Poista
 8. Ihanat! :) ukonturjake on pitempään hingunnu huovutettuja lapasia. Löysin joki-langan ja nyt mennään....
  Novitan omilla sivuilla oli ohje 8 - puikoille. Itseltäni ei kuitenkaan löydy ku 4 - puikot, eli puolet tiheämpää tulee.
  Haaveilin huovuttavani nämä vielä koneessa mutta tuleekohan kuinka paksut ja mitä tapahtuu koolle? Kellään kokemusta?? Voinko ihan sokeesti luottaa siihen et kutistuu oikeeseen kokoonsa tiheydestä huolimatta??

  Neulova tsirbula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, paha sanoa, kun en ole itse vielä kertaakaan huovuttanut mitään koneessa. Moni on kehunut Lankahelvetti -blogin huovutusohjeita, joten kannattaa varmaan googlailla. Mutta kerrohan ihmeessä miten kävi! :)

   Poista
 9. Ihanat. Muistatko yhtään, kuinka monta silmukkaa loit aluksi? Ihastunut kanssa ton langan väreihin, ja sen perusteella sit googlesta löysin sun lapaset...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 10s/puikko tiesi vanha kirjanpitoni kertovan. :) Kiitos muistutuksesta! Taidankin neuloa seuraavaksi lapasia Jokien jämistä, kun niitä vielä jemmassa on.

   Poista

Mieltäni piristää, kun jätät muistoksi kommentin tai parin! Kiitos!