sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Itsetehty äitiyspakkaus, osa 2: Vain viltti puuttuu.

Edellisen tekemäni äitiyspakkauksen myötä sain tilauksen toisen mokoman osalta, jota olenkin näperrellyt silloin tällöin. Pakkauksen tekemiseen sain ruhtinaallisesti aikaa, sillä vuoden alkuun mennessä sen on toivottu olevan valmis. Tärkein ehto pakkaukseen oli se, että siinä pitää olla pöllö mukana ja on oltava sisällöltään samanlainen kuin ystävälleni tekemä äitiyspakkaus. Itse rajasin pakkauksen näköä sillä, että toista täysin samanlaista en tee. Pakkaus on siis saajalleen aina uniikki, toista samanlaista ei ole kenelläkään. Vaan pidemmittä puheitta, tässä parit kuvatukset. 


Tupsumyssy ja pienet pöllömäiset lapaset.

Kauluri hemppiksellä reunalla ja junasukat.

Vain viltti puuttuu. Väritkin ovat lähes oikeat!

Tuo vihreä osoittautui oikulliseksi kuvattavaksi, kun se tahtoi taipua harmaassa ulkoilmassa entistä harmaammaksi. Vasta kännykän tehosteet käyttöön otettuani kuvattavista alkoi löytymään oikeat sävyt, ehkä asteen verran ylikorostuneina kuitenkin. Vielä minä joku päivä hommaan sen järkkärin, että pääseen kuvaamaan kunnon vehkeillä ettei tarvitse tyytyä pokkariin ja kännykän kameraan. Siihen saakka yrittäkää sietää ei-niin-hienoja-kuvia.

Mutta juu, lankana käytin Novitan Woolia vaalean limen sävyssä sekä Novitan Nalle Taikaa sini-violetin sävyssä. Pöllöön, lapasiin ja junasukkiin en käyttänyt ohjeita laisinkaan, mutta myssyyn ja kauluriin oli ohjeet. Linkit myssyyn ja kauluriin löytyy aiemmasta postauksesta, jossa onkin ensimmäinen itsetehty äitiyspakkaus esittelyssä. Kaulurin alkuperäistä ohjetta muokkasin sen verran, että reunaan neuloin kaksi kerrosta nurjaa, kolme kerrosta yksinkertaista helmineuletta ja kaksi kerrosta nurjaa ennen päättelyä. Myssyyn taas tein lisäykset siten, että työhön jäi tarkoituksella reiät. Niinpä reikärivistö kulkee myssyn reunaa pitkin antaen oman koristeellisuutensa työhön. Tästä myssystä tuli muutenkin aika söpö, kun lisäsin siihen kolme tupsua tuomaan väriä muuten niin tylsään väriin. Paketti onkin vilttiä vaille valmis, jota olenkin tehnyt säännöllisen epäsäännöllisesti. Lankojen menekin lasken vasta, kun olen saanut viltinkin valmiiksi.

Tällä hetkellä minulla on puikoilla villatakin takakappale, joka on ensimmäinen isompi työ aikoihin. En ole aiemmin tehnyt villatakkia saati villapaitaa, mutta neuloosin alkuaikoina neuloin ribbineuloksen Novitan Puro Takkatuli -langasta. Sitä olenkin pitänyt kylminä talvipäivinä nahkarotsin alla lämpöä tuomassa. Tämän näköinen siitä silloin joskus tuli tehtyä. Ja on muuten äärimmäisen mukava päällä!

Ruskan värit.

Ja onhan minulla puikoilla miesten polvisukat, joille tänään viimeksi kirosin ihan kunnolla. Tai pikemminkin ristiinvahvistetulle kantapäälle... Ei vaan ole se kantapää minua varten. Vaan katsellaan ja kuulostellaan miten ja milloin sitä taas töitä saa valmiiksi. Olen nyt loppuviikon ollut toipilaana kotona, kun iski lievän syysflunssan lämmön kera. Alkuviikon vapaapäivät varmasti menee neuloessa, jotta saan sen villatakin etenemään. Tavoitteena saada se valmiiksi ennen ensi kesää. Heh.


*McBurgerous*12 kommenttia:

 1. Wautsi! Kivat pikkuvermeet! Mie saatan pyrähtää katsomaan niitä ihan paikan päälle huomenissa johonkin aikaan, kunhan pääsen tuosta mäeltä. Harmi, ettei tullu hamstrattua tuota Puroa silloin kun sitä vielä oli tarjolla, nyt olis tarvetta lämmikkeelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, teretulemast! Kotona ollaan vapaapäivän merkeissä. Puroa löytyy muutamat värit jemmasta, mutta en oo vielä oikein osannut päättää mitä niistä tekisin. :) Tekis mieli kokeilla tehdä niistä huovutettuja tossuja tai lapasia, mutta toisaalta taas liian nätti lanka siihen tarkoitukseen.

   Poista
 2. Onpas suloinen pakkaus, kyllä saa äiti olla tyytyväinen tähän ihanuuteen <3 Ja onpas herkulliset värit tuossa Purossa, harmi että sitä ei enää myynnissä ole

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Itsekin olen harmitellut, ettei tuota takkatulta saa enää - saati muitakaan Puroja. Pitää vaan istua sormet ristissä ja toivoa, että kyseiset langat tekevät uuden tulemisen vielä joku päivä. :)

   Poista
 3. Oi kuinka ihana idea :) tarviipa lainata ideaa ja itsekkin tehdä jotain vastaavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Idea on vapaasti käytettävissä ja toteutettavissa - ja postaus työnsä tehnyt, kun olen saanut inspiraation tarttumaan lukijaan. :)

   Poista
 4. Moikka! Aivan ihana setti! Oletko tehnyt kaulurin ohjeen mukaisella ailmukkamäärällä? Haluaisin tehdä yksi-vuotiaalle kaulurin, mutta en tiedä mikä olisi sopiva silmukkamäärä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Nyt kysyit kyllä todella vaikean kysymyksen. En yhtään enää muista käytinkö ohjeen mukaista silmukkamäärää, kun kuitenkin pari vuotta on vierähtänyt kaulurin teosta.

   Poista

Mieltäni piristää, kun jätät muistoksi kommentin tai parin! Kiitos!