maanantai 11. elokuuta 2014

Värihaaste, 5.päivä: ruskeat ja harmaat sävyt

Ei ristus, nyt tulee kaikkien lankakasojen äiti, jonka olen jotenkin onnistunut saanut kasvamaan niinkin isoksi. Tai no, eihän se välttämättä paljoa ole, mutta punaisten ja violettien kanssa yhdessä nämä ruskeat ja harmaat langat ovat yhtä kuin puolet lankavarastosta.
Minulla ei ole minkäänlaista toivoa. Toivo menetettiin siinä vaiheessa, kun liityin Jujuun ja sain äiteenkin houkuteltua jäseneksi. Siitä syystä Lankalaihis nyrjähti väärään suuntaan 850g:n edestä, sillä äiteen liittymisen myötä sain palkinnoksi mainitun painon verran Dale Garn Daletta -villalankoja ponchoa varten. Mukana tulleen ohjeen mukaista ponchoa niistä ei ole tulossa, mutta jotain kuitenkin. Kuvan etuosa onkin torpattu täyteen näitä ihanuuksia. Ja kuvan vasen alalaita taas paljastaa yhden kesken olevan työn, nimittäin virkattu huivi Puro Batikista. Tätä huivia olen tehnyt jo parin kesän ajan lavatansseista innostuneelle ystävälleni eikä se näytä valmistuvan vielä tällekään kesälle. Heh.
Toisesta päästä koppaa kuvattuna paljastuvat tummat Pirtin Kehräämön koirankarvalangat, Aade Löng Artistic -vyyhdit (vironvillaa) sekä Novitan Seiskat niin puikoilla kuin kerälläkin. Sukan tekeleet siirsin 120cm:n kaapelilta omille puikoilleen, kun koin liian työlääksi neuloa kaksi polvisukkaa yhtäaikaa pyöröpuikoilla. Omilla puikoillaan ne parhaiten liikkuu tai on liikkumatta, niin yksinkertaista.
Sittenpä olisi vähän lähikuvaa jämäkeristä ja ihanasta ruskeasta Purosta. Harmaata väriä tulee käytettyä ehkä kaikkein eniten neulomuksissa, joten jämäkeriäkin sitten pääsee kertymään. Kuvan etualalla olevasta Novitan Rustikasta sain vihdoin ja viimein neulottua koristetyynyihin päälliset, joten kyllä kelpaa sohvassa köllötellä. Se lanka oli aikoinaan heräteostos (mikäpä ei olisi?) eli luultavasti ne kuuluisat huivien kuvat ovat silmissäni siintäneet. Muuten koin kyseisen langan varsin epäkäytännölliseksi, sillä siinä vaihtelee paksuus koko ajan. Ehkäpä se juuri parhaiten palveleekin kerällä hypisteltynä tai vaikkapa siinä sohvalla koristetyynyä kaunistamassa.
Ja sitten se viimeinen kuvatus, josta paljastuu pari tummempaa jämäkerää sekä Tallinnan vanhasta kaupungista ostettua Midara Linolo -pellava/puuvillalankaa. Siis aivan törkeän ihanaa lankaa, josta teen vielä sen täydellisen huivin! Onko näistä postauksista käynyt ilmi, että olen huiviholisti? Lähes jokaisesta langasta olen aina ollut tekemässä sitä täydellistä huivia. Huiveja täällä ja huiveja siellä! Onneksi on internet, niin pääsee ainakin ihastelemaan muiden tekeleitä, jos ei itse saa mitään aikaan. Heh.

Minkähän ihmeen takia piti näin monta kuvaa laittaa yksistä langoista? Varmaan vähemmälläkin olisin selvinnyt. Noh, jatketaan harjoituksia eli takaisin oppikirjojen ääreen ja palauttelemaan mieleen, että mitäs kaikkea sitä ihmisen anatomiaan nyt oikein kuuluikaan. Tämän päivän värihaasteen haastetehtävä olikin tässä kaikessa, öh, runsaudessaan. Tästä värihaasteesta saamme kiittää KnitCrochenator -blogin Jenniä! Että kiitos vaan! :D


*McBurgerous*


2 kommenttia:

 1. Hahahah!

  Mulle iski jo "epätoivo", kun olin lenkin jälkeen saunassa ja mietin, että iskisköhän sitä lisää lankaa myyntiin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, hauska sana tuo epätoivo, kun se liitetään lankojen yhteyteen. :D

   Poista

Mieltäni piristää, kun jätät muistoksi kommentin tai parin! Kiitos!