torstai 7. elokuuta 2014

Värihaaste, 2.päivä: siniset ja turkoosit sävyt

KnitCrochenator -blogissa on alkuperäinen värihaaste, johon voi halutessaan vielä ilmoittautua. Itse postasin eilen ensimmäisen päivän haastetehtävän, jossa tuli kuvata kaikki punaisen ja violetin sävyiset langat. Tänään eli toisen päivän haastetehtävänä on kuvata siniset ja turkoosit sävyt. Olin eilen sen verren fiksu tyttö, että kuvasin kaikki kerrallaan, joten minun ei tarvitse moneen kertaa hämmentää lankakoria ympäri edetäkseni haastetehtävissä.


Sinisiä lankoja
Sininen on taivas, siniset on lankansa sen!


Ensimmäisestä kuvasta käy ilmi, että sinisiä lankoja on päässyt kertymään jonkin verran. Omat suosikkini eli "pakko saada" -langat ovat Pirtin Kehräämön meleerattu karstalanka "Myräkkä" sekä Novita Polku Mustajuuren sävyssä. Äiteeltäni sain syntymäpäivälahjana Regia Fantastico -lankaa parin kerän verran sävyä 6079. Huiviholistina olenkin odottanut sitä päivää, että milloin löydän sen täydellisen huivin kullekin langalle. Regiasta aloitin tekemään Ullaneuleesta löytynyttä Eiku -huivia, mutta loppumetreillä purin niin monesti omia virheitäni, että purin lopulta koko huivin. Oletteko muuten miettineet mistä tulee blogini nimi? Neuloosi siitä, kun innostun aina neulomaan enkä malta lopettaa - ja purkoosi siitä, kun olen aika kriittinen virheiden suhteen, joten purkaminen ikään kuin sujuu luonnostaan. Nämä kaksi taistelevat sitten keskenään. Heh.Olipa kerran toinen lapanen, jolla ei myöskään ollut paria.


Toisessa kuvassa näette jotain sinistä ja vanhaa. Vanhaa on käsiala, jolla kuvan yksinäinen lapanen on tehty. Se on ihan mielettömän väljää! Nykyisin käsialani on muuttunut totaalisesti eli on tasoittunut ja tiukentunut. Lapaselle ei ole tulossa paria enkä ole saanut sitä vielä purettuakaan, kun olen turhan huolellisesti päätellyt langat. Heh. Noh, kuvassa olevat siniset pienet vyyhdit ovat ystäväni äidin peruja, ja ilmeisesti nämä villalangat ovat alunperin olleet kanavatyötä varten. Sen verran kauniita värejä sain siinä kuormassa, että on ollut vaikea miettiä mihin näitä raaskisi käyttää. Haasteellisen herkullista.


Kolmannessa kuvassa käy oikeastaan ilmi se, että käytän aika paljon Novitan lankoja tai niitä on sitten vaan päässyt kertymään lankajemmoihin. Ehkä kuitenkin ensimmäinen vaihtoehto on lähempänä totuutta, sillä neulon paljon sukkia ja lapasia. Erikoisemmat langat tahtovat minulla yleensä päätyä huiveihin ja vähemmän erikoiset ikuisuusprojekteihin. Pirtin Kehräämön karstalangat tai ylipäätänsä 100% villaa olevat langat ovat minulla se koukuttavin juttu ja varsinkin silloin, kun lanka tuoksuu vielä oikealle villalle.

Sellainen oli minun toisen päivän haastetehtävä. Nyt lähdemme isännän kanssa kyläilemään minun vanhempieni luona ja yritämme kaivaa onkimatoja, sillä illan aion seisoa tojottaa rannalla vapa kourassa ja narrata ahvenia.


*McBurgerous*


5 kommenttia:

 1. Mukavia kuvia. Langoissa on jotain niin terapeuttista, samoin näköjään niiden kuvaamisessa ja jopa kuvien katselussa. :D

  VastaaPoista
 2. Sävy sopii täydellisesti sun onkireissuus :D Ainakin itselle tuli heti mieleen kesäinen sinitaivat ja järvi ekasta kuvasta. Itsekin sain tänään siniset ja turkoosit kuvattua ja huomenna haluaisin ahkeroida loput kerralla! On vähän kiirettä piisannut, joten hyvä, että ehtii edes ne yhdet värit :D Ja tämän kommentin jälkeen pääsenkin sepostamaan omista sinisistä ja turkooseista.

  VastaaPoista
 3. Olisit voinu laittaa nuo purettavat samaan säkkiin niiden kerittävien vyyhtien kanssa, oisin hoitanu ne siinä sivussa ihan huomaamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mie ne joku päivä puran. Viimeistään siinä vaiheessa, kun alkaa koit pörräämään niiden ympärillä. :D

   Poista

Mieltäni piristää, kun jätät muistoksi kommentin tai parin! Kiitos!