keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Villalankaa Virosta

Olin viime viikonloppuna Helsingissä visiitillä Ystäväni luona. Viime vuoden Amazing race suuntautui Itävaltaan ja Slovakiaan, mutta tällä kertaa pysyttäydyimme suht inhimillisillä etapeilla. Vaikka olen vieraillut upeassa pääkaupungissamme lukuisia kertoja, niin jostain syystä ovat nähtävyydet jääneet vähäiselle. Tällä reissulla se asia korjaantui, sillä pääsin ensimmäistä kertaa käymään Suomenlinnassa ja jouduin vankilaan kulkematta lähtöruudun kautta. Heh. Pääetappi reissullamme oli kuitenkin Viro eli tuttavallisemmin pistäydyimme Tallinnassa päiväseltään, joka tarkoitti minulle lankojen metsästystä.

Ja kyllähän minä lankoja löysinkin! Olin ennakkoon tehnyt salapoliisin työtä kyselemällä ihmisiltä, että mistä mahdollisesti löydän Viron villaa. Olen kuolannut tuota liukuvärjättyä 100% villalankaa niin kauan, että annoin itselleni luvan hankkia kyseistä lankaa hyvin edenneen Lankalaihiksen myötä. Vinkkinä siis muillekin, että Sadamarketin toisessa kerroksessa on myyntikoju numerolla 2.13, josta saa ostaa Aade Löng -nimistä villalankaa niin liukuvärjättynä kuin yksivärisenäkin. Myyjätär oli äärimmäisen ihana, sillä häneltä sai paljon infoa lankojen kehrääjästä, villan alkuperästä sekä vinkin siitä, että Tallinnassa vietettiin juuri Laulujuhlia! Toinen lankaliike löytyi Vanhasta kaupungista ihan sattumalta. Etsin kokonaan eri liikettä, mutta löysinkin toisen. Tällainen kuorma lähti mukaan.


Aade Löng -villalangat kauniissa väreissään,
 100% viron villaa.


Kerät vasemmalla: Midara Wool Jazz,
100% liettuan villaa.
Kerät oikealle edessä: Midara Linolo,
80% pellavaa ja 20% puuvillaa.

Kotiin päästyäni piti heti hiplata noita vyyhtejä, ja eilen kävin viemässä äiteelle muutaman kerän tuliaisina. Pitihän se toki etsiä netistä verkkokauppoja, jotka myyvät kyseisiä lankoja - ihan vaan siltä varalta, että saan tilattua niitä sitten lisää, jos kesken pääsevät loppumaan. Elokuun alussa suuntaan isännän kanssa Tallinnaan, joten varmaan samalla reissulla pitää täydentää varastoja sellaisilla väreillä, jotka jäivät vielä hyllyyn huutamaan nimeäni. Heh. Nämä langat kerryttivät lankavarastoani 1406g:n edestä ja Lankalaihis otti tämän ostoksen johdosta hieman takapakkia. Mutta sehän ei haittaa, kun hankinta oli palkinto hyvästä suorituksesta!

Sellaista tällä kertaa, seuraavalla kerralla jotain täysin muuta.*McBurgerous*


4 kommenttia:

 1. Ihania lankoja! Taitaapi tulla äkkilähtö "työmatkalle" Tallinnan lankakauppoihin. Kalliveriin tutustumaan myös. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhassa kaupungissa on useampia lankoja myyviä liikkeitä, moni matkamuistoja myyvien liikkeiden yhteydessä. Tuon Kalliverin vieressä oli toinenkin lankoja myyvä liike. Siihen yritän eksyä seuraavalla kerralla. :D

   Poista
 2. Kiitos tuomisista. Ihania ovat kaikki!

  VastaaPoista
 3. Nyt hiukka kaihertaa että minun visiittini Tallinnaan lankoja metsästämään peruuntui toukokuussa... vaan jospa joskus tulisi uusi mahdollisuus :) Onkohan jossain miitissä sitten mahdollisuus päästä pikkasen hiplaamaan noita tuliaisia ? :D ps, vieläkin kaiholla muistelen viime miitin kakkua :D

  VastaaPoista

Mieltäni piristää, kun jätät muistoksi kommentin tai parin! Kiitos!