lauantai 26. heinäkuuta 2014

Pientä ja käytännöllistä

Minua vaivaa neuloosiähky. Jotenkin nyt isommat työt tahtovat vain tök-tök-tökkiä, eivätkä ne etenee suuntaan eikä toiseen. No, eipähän tule neuloosin sivuoiretta eli purkoosia. Jotain kuitenkin pitää olla aina tekeillä, joten tällä kertaa päätin tehdä pientä ja käytännöllistä omaan käyttöön. Saanen esitellä tiskirätit!


Lanka: Novita Bambu
Koukku: 3mm
Malli: Omia oivalluksia

Kuvassa värit ovat vääristyneet aika tavalla. Toinen käyttämistä langoista oli musta ja toinen sellainen vaalea oliivi. Rättien "kuvio" oli aika yksinkertainen tehdä, sillä se syntyi oivalluksesta itse virkkaamisen aikana. En muista, että virkkasinko ensin 46 vaik 48 ketjusilmukkaa aloitukseen. Sen tiedän, että eilen illalla unohdin itseni parvekkeelle virkkaamaan rättejä. Heh. Ajantaju hämärtyi siinä missä iltakin, joten loput kerrokset virkkasin kynttilän lepattavassa valossa.

1.kerros: virkkaa kiinteitä silmukoita koko kerroksen ajan.
2.kerros: käännä työ ja virkkaa neljä ketjusilmukkaa. Virkkaa 1.pylväs kolmanteen silmukkaan ketjusilmukkaketjusta laskettuna, *virkkaa yksi ketjusilmukka, virkkaa pylväs joka toiseen silmukkaan*. (*-* toista kerroksen loppuun).
3.kerros: vaihda työhön musta lanka ja käännä työ, virkkaa kaksi ketjusilmukkaa, *virkkaa yksi kiinteä silmukka, virkkaa pylväs kerrosta alempaan silmukkaan pylväiden väliin*.(*-* toista).
4.kerros: käännä työ, virkkaa kaksi ketjusilmukkaa, virkkaa kiinteitä silmukoita kerroksen loppuun saakka. 

Voit virkata kiinteiden sijaan seuraavasti:
Työnnä koukku silmukan takareunasta, vedä lanka koukulla työn eteen, työnnä koukku silmukan etureunan läpi, vedä lanka koukulla työn eteen. Tässä vaiheessa ota uusi lanka koukulle ja vedä muodostuneiden silmukoiden läpi. Toista jokaisella silmukalla.

Kuvion muodostumiseen vaikuttaa se kuinka monta ketjusilmukkaa jätät pylväiden väliin. Ohje on kuvakollaasin ylimmän kuvan mukaan. Tänään kuitenkin viimeistelin tiskirätit päättelemällä langat ja ensimmäinen rätti pääsi koekäyttöön. Täytyy sanoa, että on mukava käyttää ja irrottaa likaa todella hyvin esim. lieden pinnalta. Tämä tyttö tuskin enää mikrokuituliinoja tähän talouteen hommaa, sillä niin paljon tykästyin käyttämään rättiä. En kuitenkaan innostunut siivoamaan koko huushollia. Heh. Lankaa kahteen rättiin meni kaksi kerää eli yhteensä 100g.

Siinäpä se lyhykäisyydessään. Ei muuta kuin kohti uusia haasteita. 


*McBurgerous*


5 kommenttia:

 1. Mie oon suhtautunu tuohon tiskirättibuumiin aina suurella ennakkoluulolla varauksella - jo siitäkin syystä, että minusta se on siivousliina eikä tiskatessa käytettävä rätti. Minulla on käytössä astianpesuharja ja ärsyttää jo pelkkä tiskirätti nimityskin. No joka tapauksessa - pitänee ruveta uskomaan, että ne toimii. Voipi joutuu jossain vaiheessa itekin kokasemaan

  VastaaPoista
 2. Ainakin se on ekologisempi vaihtoehto kaupasta ostettaville viledoille ja wettexeille, jotka eivät kestä käytössä eikä konepesua. Seuraavana meinaan testata tawashia eli virkattua pesupyörrettä. Jos se on yhtä toimiva mitä olen käyttökokemuksia kuullut, niin jää seuraavana ne muoviset tiskiharjat ja pesusienet kauppaan.

  VastaaPoista
 3. Meillä on bambuiset tawashit päätyneet kasvojenpuhdistustarpeiksi Niinalle ja yhden pyysi isäni :) Yksi tiskirättikin taisi valmistua mutta se taisi unohtua lankakoriin kun valmistui yön pimeinä tunteina. Pitänee virkkailla lisää kun tuntuvat olevan hyviä. Kai se Niinalta on hyväksyttävä että ripsarit löytyy tawasheista eli jos ne lähtee ilman puhdistusaineita niin hyvä niin. Aikaisemmin ripsarit löytyivät kasvopyyhkeistä ja se ei ollut todellakaan kivaa :D

  VastaaPoista
 4. Nyt kun itse neuloin vihdoin yhde bambuliinan ja pääsin kokeilemaan käytännössä niin sehän toimii! Pyyhkii hyvin ja kuivaa hyvin eikä ala haista mikä on yleensä keittiöräteillä tapana. Suosittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Havaitsin itse ihan saman, että ei tosiaankaan ala haisemaan niin helposti. :)

   Poista

Mieltäni piristää, kun jätät muistoksi kommentin tai parin! Kiitos!