tiistai 17. kesäkuuta 2014

Jämälankojen tuhoaminen jatkuu

Otin tavoitteekseni tuhota kaikki jämälangat, että saan ison paperikassin pois lattioilta viereksimästä. Hyvin on ainakin ajatustasolla lähtenyt toteutus käyntiin, ja toki niitä valmistuneita töitäkin on mitä esitellä. Nyt olin kuitenkin laiska kuvaamaan töitä yksitellen, joten yksi ryhmäkuva kelvannee esitellä. Eli tällaiset työt päättelin eilen illalla, kun tympäännyin neulomaan bambupuikoilla alpakkalankaa. Muuten olisi taas päässyt useampi työ kertymään ja sitten ei olisi ollut kenelläkään kivaa. Heh.


Raitoja ja aitoja


Kaikkiin töihin olen käyttänyt Seiskoja. Kirjoneuleessa vaihdoin nirkkoreunan jälkeen puoli numeroa isompiin puikkoihin, ettei työ päässyt menemään kasaan - tai miten sen nyt sanoisin, päässyt kirraamaan (Tämän sanan opin Facebookin Voihan villasukka -ryhmässä! Se kuvaa täydellisesti sitä tilannetta, kun kirjoneuletta neuloo liian pienillä puikoilla ja näin ollen langat kiristävät liikaa työtä). Puikkojen vaihtaminen isompiin kannatti, sillä jälki on tasaista katseltavaa. Samalla opin uuden päättelytavan, jota nyt tulen treenailemaan enemmän kirjoneuleiden kanssa. Siinä ideana on kuljettaa katkaistu lanka mukana samalla kuin neuloo, ja toki kannattaa vielä varmistaa päättely neulan kanssa työn valmistuttua. Lankaa lasten lapasiin ja sukkiin kului yhteensä 156g.

Sellaista väri-ilottelua tällä kertaa. Nyt otin käsittelyyn Seiskan vastenmielisimmän Raita-langan, sillä sen kanssa olen tapellut useita kertoja ja aina todennut, että se lanka ei vaan toimi missään muodossa. Katsotaan iskeekö purkoosi vai saanko jotain valmista aikaan. *McBurgerous*


3 kommenttia:

 1. Minullakin on tuota samaa Seiskan raitalankaa, kerällä näytti kivalta mutta sitten valmiissa pinnassa vaan jokin tökkii. Sain tehtyä yhden palmikkolapasen siitä valmiiksi kuukausia sitten ja näillä näkymin taitanee jäädäkin ilman kaveria :D Ei vaan inspaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta vielä sai ihan kivoja sukkia, kun otti toiseksi langaksi harmaan. Toinen raitalanka on väriltään puna-sini-vihreä-oranssi, ja sen kanssa ei toimi mikään. Miulla on se lanka ollut pari vuotta piilossa pimeimmässä nurkassa. :D

   Poista
 2. Mullekin oli tuo lanka melkoinen pettymys, näytti paremmalta kerälllä kuin neuleena. Mutta kyllä tuolleen toisen langan kaverina menettelee!

  VastaaPoista

Mieltäni piristää, kun jätät muistoksi kommentin tai parin! Kiitos!