sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Maitopurkin uusi elämä

Vähän erilainen postaus tähän väliin ennen kuin saan valmiiksi jotain neulomuksia, joita voin seuraavaksi esitellä. Tällä kertaa sisäinen askartelija pääsi irti, kun "paketoin" parit chilit äiteelle liputuspäivän kunniaksi. Sen verran olen uudessa toppipaikassa oppinut kivoja askarteluniksejä, että tämä idea piti ihan jalostaa jatkokäyttöön. Saanen esitellä maitopurkit ja niiden uusi elämä!Tahmanäppi jätti sitten mullat toisen purkin kylkeen...


Siinähän ei ole mitään uutta, että maitopurkkeja voi käyttää taimikasvatuksessa. Sen sijaan maitopurkin tuunaus hieman imartelevammaksi oli minulle ainakin uusi asia. Purkit on ensin leikattu sopivan kokoisiksi, sen jälkeen sudittu liimaa pintaan ja peitetty ihan tavallisella valkoisella paperilla. Tämän jälkeen liiman annetaan kuivua. Liiman kuivuttua etsitään komeroista kivat lautasliinat, suditaan uusi liimakerros purkin pintaan ja painellaan lautasliinat kiinni purkin kylkeen. Tämän jälkeen annetaan liiman taas kuivahtaa. Viimeinen vaihe on levittää servetin pintaan vesi-liimaseos, joka kuivuttuaan kovettaa paperiliinojen pinnat. Sitten vaan mullat ja taimet purkkiin, ja rusetit purkkien kylkeen. 

Näiden aivopierujen saattelemana toivotan kaikille ihmis- ja eläinlasten äideille oikein lämpöistä Äitienpäivää!


*McBurgerous*


1 kommentti:

  1. Kiitos niin toivotuksista, purkeista, purkkien tuunausohjeista kuin myös mahtavista chilin taimista! Toivottavsti osaan hoitaa niin, että taimet tuottavat vielä satoakin! Nuo purkit on tosi kauniit!

    VastaaPoista

Mieltäni piristää, kun jätät muistoksi kommentin tai parin! Kiitos!