torstai 29. toukokuuta 2014

Lapasia ja kukkasia

Heipä hei! Pitkästä aikaa taas näppiksen parissa, ja tällä kertaa pääsen esittelemään valmiita töitäkin. Ensin kuitenkin pitää riemuita sellaisesta asiasta, että ensimmäinen opintovuosi on nyt virallisesti saatu päätökseen ja minä olen L-O-M-A-L-L-A! Eilen päättyi KTO:n työssäoppimisjakso päiväkodissa. Täytyy sanoa, että olin positiivisesti yllättynyt tuosta toppijaksosta. Tuli opittua paljon uusia asioita, opin työskentelemään lasten parissa ja ennen kaikkea huomasin taas kasvaneeni ihmisenä. Koko opiskeluaika on ollut yhtä kasvamista kaikissa mittasuhteissa. Voi siis sanoa, että ammatillinen kasvu on menossa juuri oikeaan suuntaan.

Nyt kuitenkin muihin asioihin eli käsitöihin. Sain vihdoin ja viimein valmiiksi sellaiset lapaset, joihin yritin tehdä vähän kirjontaa. Melkoista yritelmää se onkin ja taatusti ihan hirmuisia virheitä täynnä, mutta lapasista tuli aika nätit - vaikka ne eivät olekaan ihan identtiset. No hei, käsityö on aina käsityö! Lapaset on neulottu Seiskasta ja "kirjontaan" käytetty Seiskojen jämiä. Samaan syssyyn vähän tylsemmät siniset lasten lapaset. 


Ei ihan identtiset.


Siinä on sinistä kerrakseen.

Molempiin lapasiin olen neulonut kiilapeukalot, kun nyt kerran sellaiset osaan tehdä vaikka silmät kiinni. Kavennukset ovat taas spiraalia, kun olen tykästynyt sillä kaventelemaan niin sukkia kuin lapasiakin. Lankaa kirjottuihin lapasiin meni 79g ja sinisiin lapasiin sain hurahtamaan 50g lankoja. Lankalaihiksen osalta nämä tarkoittavat yhteensä 129g vähennystä, jipii!

Parveketta pääsin somistamaan kukkasin, sillä löysin Kuopion IKEAsta sellaiset kukat, joista olen haaveillut vuosikausia. Samalla löytyi parveketuoleihin mustat istuintyynyt, jotta ei pääse takapuoli urautumaan liiaksi tuoleihin. Heh. Mutta tämänlaiset kukkaset lähtivät matkaan...


Musta kalla.


Sininen hortensia.

Sellaista tällä kertaa. Nyt äkkiä sukkapuikkojen pariin. Aloitin neulomaan kerrosrivinousulla sukkaa ja tällä hetkellä näyttää siltä, että sitä ei tarvitse purkaa senttiäkään. Heh. Puikoilta on pudonnut myös Novitan Rustikasta neulomani koristetyynynpäällinen, mutta en sitä esittele ennen kuin olen saanut toisenkin valmiiksi. Ehkäpä lomani aikana saan neulottua paljon, kun kerran näin hyvin olen saanut töitä käsistäni. Oli miten oli, nyt saan ottaa rennosti oikein luvan kanssa, koska olen sen ansainnut.


*McBurgerous*


10 kommenttia:

 1. HYVÄÄ LOMAA!!! Kylläpä tuli kauniit noista lapasista! Ja aivan mahtavat kukat oot ostanu. Hortensioita ei meinannu muutama vuosi sitten löytää mistään ja nyt niitä on joka paikassa toinen toistaan upeampia, kauniin värinen on tuo ostamasi. Samoin kuin tuo kalla, en oo ihan äsken tuon värisenä nähnykään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eilen kotiin päästyä otin puikot esiin ja aloin neulomaan. Ihan kuin ois kädet tienneet mitä tehdä, kun virallisesti pääsi loman aloittamaan. :D

   Poista
 2. Kivoja lapasia olet tehnyt. Kirjomalla saa ihmeitä aikaan.
  Hyvää lomaa sinulle !!!

  VastaaPoista
 3. Kauniit kirjonnat ja ne tekee tumpuista persoonalliset :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juuri sitä persoonallisuutta tavoittelinkin. :D

   Poista
 4. Ihanaa lomaa! Mäkin tahon tuollaisen kallakukan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tästä lomasta otan kaiken irti.

   Poista

Mieltäni piristää, kun jätät muistoksi kommentin tai parin! Kiitos!