keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Lasten sukkia - taas!

Olen jäänyt koukkuun lasten sukkien neulomiseen. Ne ovat jotenkin niin nopeita neulottavia eikä niitä tehdessä tarvitse miettiä mitään. Ennen iltavuoroon menoa olen ennättänyt yleensä varren neulomaan ja kantapääkin on jo siinä vaiheessa tehty, kun pitää jo lähteä fillaroimaan kohti työpaikkaa. Jos yhdeltä istumalta saisin neuloa ilman minkäänlaisia keskeytyksiä, niin varmasti saisin pari-kolme paria sukkia valmiiksi. Aikuisten sukat ovat tylsiä, pitkäveteisiä neulottavia. Ilmankos en niitä hirveästi neulokaan.

Helmikuun puolella ennätin vielä neulomaan yhdet lasten sukat, ja maaliskuun starttasin tuhoamalla loput punasävyisestä Raita-langasta lasten Olga-sukkiin. Niiden jälkeen aloitin tekemään kirjoneuleena lasten sukkia, mutta kuvio ei natsannut yhtään, joten purkoosia piti tarjota pariin otteeseen. Eilen illalla sitten kuitenkin aloitin neulomaan omaa versiotani Mansikka-sukista, ja tänään saatan saada nekin valmiiksi ennen illan kiekkopeliä. Makkarasukat sen sijaan ovat ja pysyvät keskeneräisinä. Heh. Vaan tässäpä on kuvatusta helmikuun viimeisistä ja maaliskuun ensimmäisistä sukista. Lankaa vihreisiin sukkiin meni 55g ja punaisiin Olga-sukkiin meni 49g.

 
Jujut-muistikirjaan kirjaan ylös kaikki neulomani.


Kuvassa värit väärällään.

Jujut -muistikirjaan tosiaan kirjaan kaiken mitä olen neulonut, mitä tavoitteita olen asettanut itselleni vuoden ajaksi käsitöiden saralla, miten paljon olen kuluttanut lankaa ja mitä kokoa olen neulonut. Tuosta kirjasta on ollut paljon iloa, kun olen seurannut omaa etenemistä mm. Lankalaihiksen osalta - ja muistikirjan lisäksi merkitse vielä seinäkalenteriinkin milloin olen mitäkin neulonut. Haaste -postauksessa totesin, että olen kalenterin orja, joten tämä varmasti tiivistääkin kertomani. 

Mutta niihin neulomuksiin tai lankeemuksiin. Kävin maanantaina äiteen kanssa maailman parhaimmassa lankakaupassa, nimittäin Kästyövakassa. Voitte vaan kuvitella miten vaikeaa on sellaiselle ihmiselle niiden lankojen hiplaaminen ja näkeminen, joka on kieltänyt itseään ostamasta lankoja ennen kuin se kaksi kiloa on kulutettu pois neulomalla. Kuolasin ainakin Pirtin Kehräämön puna-mustaa karstalankaa, Regian Fluormaniaa ja Jawol Magicia ja ja ja ja... Kaikkia sellaisia ihania, herkullisen värisiä lankoja, joita teki mieli ostaa sen seitsemänsataa kiloa lisää. Tyydyin kuitenkin ostamaan vaan kahdet 40cm pyöröpuikot, jotta pääsen kokeilemaan sukan neulomista pyöröillä. Vielä en ole sinne asti kuitenkaan päässyt. Kästyövakan omistaja tuumasi Lankalaihiksesta, että hölmöä tuollaiset laihikset, kun ei saa lankoja ostaa. No nii-in, minä olen ihan samaa mieltä! Itsepähän itseni ostokieltoon asetin. Heh.

Sellaista lankarintamalta. Lähikaupasta ostin kuitenkin Novitan Lapaslehden, kun tarkoituksena on opetella tekemään sekä se intialainen peukalo kuin kiilapeukalokin. Tuossa lehdessä näin niihin hyvät ohjeet, joten pakko-ostos. Sitten erehdyin huomaamaan tarjouksen, että neljä Novita-lehteä vuodessa 29euroa ja tupsukehikot tilaajalahjana. No hemmetti, tilasin sitten Novitan, että saan ne tupsumasiinat. Nyt vaan odottelemaan, että milloin tulee noutolappu postiin.

Siinäpä taas vähäksi aikaa kuulumisia. Tämän viikon olen lomaillut, tai pikemminkin tehnyt kouluhommia pois alta. Ensiviikolla on vielä neljä päivää töitä, sitten koittaa paluu opinpolulle. Kyllä tämä tästä taas, kun vauhtiin pääsee eli takaisin sukkapuikkojen äärelle.

4 kommenttia:

 1. Tilasit sitten Novitan!! Heh! Kyllä on ihteenikin vähän kaivellu se lankakaupassa käynti kun en osannu päättää mitä oikein haluan. Oli taas kaikkee niiiin ihanaa. Vaan somia sukkia oot neulonu! Minä voinkin keskittyä neulomaan myyjäisiin niitä isompia kokoja kun en tykkää yhtään noiden pienten näpräämisestä... Jos tämmönen työn jako menettelee???? Niin, nyt ois tuoretta pullaakin talossa, että millonkas tulet kahveelle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin pitkään, kun miulla on noita jämälankoja, niin työn jako passaa mainiosti. :D Melkein kilon verran oon jo lankavuorta laihduttanut. Huomenna ajattelin olla liikekannalla, ja tulla kahveelle aamupäivästä. Tämä päivä on mennyt kirjallista tehdessä ja illalla on kiekkomatsi. Harjoittelun takia en ole päässyt ainakaan neljään kiekkopeliin katselijan rooliin. Pitää siis korjata tilanne pikimiten.

   Poista
 2. Hyvin oot saanu otetta lankavuoreen! Mutt huomenna lisää....

  VastaaPoista
 3. Aika kidutusta mennä lankakauppaan lankalaihiksella! Minulla on tavoitteena olla ostamatta tänä vuonna uusia lankoja ja pienentää omia varastoja neulomalla. Lankahyllyt kierrän kaupoissa kaukaa. Tsemppiä laihikseen!

  VastaaPoista

Mieltäni piristää, kun jätät muistoksi kommentin tai parin! Kiitos!