sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Kirjoista, piposta ja Haben kohtalosta

Kirjoja, kirjoja, kirjoja... Taas niitä tuli ostettua kirjahyllyn täytteeksi ja omaksi iloksi. Minä rakastan kirjoja! Olen elämäni aikani kuulunut useampaan kirjakerhoon, joten kirjahyllyni on päässyt täyttymään erilaisista niteistä. On kirjoja eri henkilöistä, kirjoja bändeistä, kirjoja eläinsaduista, kirjoja suklaasta, kirjoja kakuista, kirjoja helmitöistä, kirjoja täynnä mietelauseita, kirjoja sarjakuvista, kirjoja koirista, ja nyt viime aikoina on hyllystä alkanut löytymään myös kirjoja käsitöistä. Vaikka kirjahyllyssäni on kirjoja, joita en ole lukenut kannesta kanteen, niin aina välillä innostun ahmimaan tekstiä silmilläni. Viimeisin teos, jonka luin yhteen iltaan oli Päivi Storgårdin Keinulaudalla. Toisinaan minusta on vain mukava selata kirjoja, ja katsella kaikkia niitä kuvia, joita on sivuille eksynyt.

Viimeisimmät kirjaostokset tosiaan liittyvät käsitöihin. Liityin taannoin Juju-kirjakerhoon, ja liittymisen jälkeen olen ennättänyt tilaamaan muutamia kirjoja. Menneellä viikolla sain hakea postista kirjapaketin, ja toki tuli käytyä Ystävän kanssa shoppailemassa, jolloin saatoin sortua ostamaan yhden käsityökirjan lisää. Kirjoissa minulla pätee välillä sama kuin langoissakin, eli välillä joudun laittamaan itseni ostokieltoon. Langoissa on vain se ero, että niitä sentään tulee kulutettua pois - kirjat vain tulevat ja täyttävät jo ennestään täynnä olevaa kirjahyllyä. Molemmat ovat kuitenkin yhtä terapeuttisia, sekä langat että kirjat.


Ylimmät Jujusta, alin shoppailun tuloksena

Yhtä terapeuttista ei ole ollut kuitenkaan sukan neulominen, sillä tympäännyin tekemään toista makkarasukkaa. Monsteripiposta jäi kuitenkin kipinä tehdä toinenkin pipo, mutta tällä kertaa ihan aikuisen päähän. Rottinkiarkustani kaivelin esiin äiteeltäni saamat Drops Nepal -langat, ja puikkoarsenaalin läpikäytyäni otin esiin 4mm bambut. Alku ei lähtenyt kovin vahvasti käyntiin, sillä loin silmukat varmaan sen seitsemän eri kertaa ja aina lankaa oli liian vähän. Lopulta kuitenkin onnistuin, ja näin puikoilla oli 104 silmukkaa. Siitäpä sitten neulomaan 2o 2n, kunnes oli valepalmikon vuoro joka 5.kerros. Kavennukset tein spiraalikavennuksena, mutta eihän se pipossa juurikaan näy. Viimeistelin pipon tupsulla ja punnitsin koko komeuden, johon meni lankaa 83g.


Elämäni ensimmäinen tupsupipo.

Minusta tuosta piposta tuli oikeastaan aika nätti. Ensin meinasin, että en tee pipoon tupsua ollenkaan, mutta se näytti päässä sitten ihan tylsältä. Olin siis pakotettua tekemään tupsun, ja se sitten kohotti pipon ilmettä huomattavasti. Itse lanka oli äärimmäisen miellyttävää neuloa ja sitä jäi vielä sen verran, että taidan neuloa itselleni tuubihuivin tai sitten teen jotkin kauniit pintaneuleella varustetut lapaset.

Muuten päivät ovat menneet nopeasti ja varsin mukavasti vieläpä. Olen tällä hetkellä työssäoppimassa vuodeosastolla, ja olen tykännyt työstä äärimmäisen paljon. Ihan pienesti olen harmistunut siitä, että työharjoittelua on jäljellä enää 3 viikkoa. Voisin vaikka suoraan jäädä töihin, sillä paikka on aivan mahtava, työkaverit mukavia ja potilaat ihania. Kouluun on kuitenkin palattava maaliskuussa ja toivottava, että pääsee kesäksi töihin. Tätä työtä minä tahdon tehdä!

Ja sitten niihin ikäviin uutisiin, nimittäin Habeen. Tuo pieni tulisielu habaneroni ei kestänyt talven pimeyttä, ja kuoli omaan ruukkuunsa vaikka minä sitä yritin kaikin tavoin pitää elossa. Ruukku on nyt tyhjä, ja Habe on enää muisto vain. Chilien kotikasvatuksesta kuitenkin innostuneena tilasin Fatalii:lta muutamia chilejä, ja nämä siemenet tulivat samana päivänä kuin kirjat Jujustakin. Fatalii oli pakannut kirjekuoreen tilaamani siemenet (Habanero Caribbean Red, Barbere Coffee Brown, Black Naga, Black Scorpion Tongue) sekä laittanut mukaan ekstrana sinapinsiemeniä, tarroja, oppaan chilien kasvatukseen sekä Peito de Moca -chilin siemeniä. Kylvin siemenet keskiviikkona 12.päivä, ja perjantaina huomasin sinapin itävän. Tällä hetkellä pituutta taimilla on n. 3cm, ja sirkkalehdet ovat aikasta isot. Pitänee siirtää sinappi omaan ruukkuunsa, jotta muut saavat vielä itää rauhassa.

Vaan siinäpä sitä onkin kuulumisia kerrakseen. Taidan tehdä paluun puikoille just, nyt ja heti! 


4 kommenttia:

 1. Mahtaapi olla aika lämmin pipo, kivan näköinen se ainakin on! Olen iloinen innostuksestasi työssäoppimisen suhteen. Toivotaan, että kesätyötä alalta löytyisi. Hyvä kun laitoit kuvan noista uusista kirjoistasi, voinen lainata niitä tuota tuonnempana!? - äitees

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän nuo lainaan joutane. :) Pipo on kyllä lämmin ja pehmoinen, vaan taidan laittaa myyntiin. :D

   Poista
 2. Kaunis pipo, onko liian kiltinnäköinen käyttöösi ;)? Se on sitten kasvivalon laitto talveksi. Harmi että Habesta aika jätti, mutta kiva että jätti silti palon uudelle :D Perjantaina nähdään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miulle on liian kiltti pipo, mutta eiköhän se omistajan löydä toisaalta. ;) Perjantaita odotellessa! Sovitaan vaikka keskiviikkona tarkempi laskeutumisaika, kun torstaina olen illassa. Ja lintuvaloille tuli käyttöä, kuulemma riittää talvikaudeksi chileille.

   Poista

Mieltäni piristää, kun jätät muistoksi kommentin tai parin! Kiitos!