lauantai 28. joulukuuta 2013

Silmukat puikoilla pitkästä aikaa

Voi morjens! Viimeksi olen kirjoittanut tänne kaksi kuukautta sitten, kun ei ole yksinkertaisesti ollut aikaa kirjoitella saati tehdä käsitöitä. Koulun puitteissa olin kuusi viikkoa työharjoittelussa kehitysvammaisten parissa, jonka jälkeen sitten vietin viikon verran opiskelujen parissa. Nyt olen ansaitulla joululomalla! Opettajat toki ajattelivat, että pitää joululomallakin tehdä etätehtäviä ja erilaisia raportteja - vaan minä en niitä tee ennen kuin olen nautiskellut tästä joutilaisuudesta, jonka olen käyttänyt tehokkaasti neulomiseen. 

Neulomiseen liittyen täytyy heti iskeä kuva, joka sai niskakarvat nousemaan pystyyn ja puikot taipumaan solmuun pelkästä järkytyksestä. Havaitsin tässä sukkia neuloessani, että käsialani on muuttunut aivan mielettömän paljon vuoden aikana. En voi sanoa, että olisin tyytyväinen vuosi sitten neulottuihin lapasiin ja sukkiin, sillä käsiala on niin mielettömän väljää! Vai miltä näyttää? Uskoisitko, että sama henkilö on neulonut molemmat? 


Vuosimallia 2012 ja 2013. Hupsista!

Että semmoista... Nuo keltaiset sukat kokivat 100%:sen purkoosin heti kuvan ottamisen jälkeen, ja saman kohtalon saivat myös vuosi sitten neulotut palmikkolapaset. Katselin aika kriittisellä silmällä myös muitakin neulomuksiani, mutta annoin vielä armoa. Pahimmat ryökäleet päätyivät raitasukiksi, joista kuva alla.Kokoa 38 olevat purkoosit, eiku...

Pääsin yllättämään itsenikin tekemällä jotain sellaista, jota en ole koskaan aikaisemmin tehnyt. Tai no, sukkaa olen neulonut useammankin kerran - mutta tällä kertaa polvimittaista. Kävin paikallisesta Citymarketista ostamassa joulumyyjäisiä varten Seiskoja, jotta saan neulottua uusia lämpöisiä. Ihan ajatusvirheen tiimoilta loin puikoille yhteensä 80 silmukkaa, ja tällaiset sain aikaan. Ohjetta katsoin Novitan Sukkalehdestä ihan vain ohimennen, muuten meni ihan säveltäessä koko neuloosi. Sukat ovat L/XL-pohkeelle sopivat eli voi vetää vaikka lahkeiden päälle koirankus... pissityksellä käydessään, ja ne eivät valu jalasta perinteisiin pitkiin sukkiin verrattuna. Pientä koristeellisuutta sukkiin tuo valepalmikot resoreissa.


Vinkeät värit, eikös?

Näkyykö valepalmikko?


Noiden sukkien jälkeen oli hivenen vaikeaa tarttua sukkapuikkoihin, kun ei vaan huvittanut tehdä kantapäitä eikä nirkkoreunoja - eikä varsinkaan metritolkulla 2o 2n -resoria. Resoria kuitenkin neuloin, mutta tällä kertaa lapasiin. Haastetta vähän itselle, kun en ole pahemmin neulonut lasten lapasia. Niinpä aloitin vaan neulomaan suuntaa antava mittataulukko vieressä, ja ihan mukavia lapasia sainkin aikaan. Nämä lapaset ovat irronneet puikoilta viimeisen kolmen päivän aikana. Vaal.punaisiin lapasiin tein virkkaamalla koristuksen, johon ompelin napin kiinni. Niistähän tulikin aika nätit, eikös?


Samaa kokoa, samaa näköä.

Sopii kuin nenä naamaan.

Lähes täydellisyyttä hipoen.

Ennen näitä neulomuksia olin äiteen kanssa Taitokorttelissa myyntipuuhissa, eli perinteistä settiä oli tarjolla: lapasia, sukkia, kransseja, huiveja. Mukavasti ihmiset taas kävivät katselemassa, ihastelemassa ja ostamassa joulupaketteihin pehmoisia. Itselläni ei hirveästi ollut myytävää, mutta ihan fiiliksenkin takia sitä siellä mielellään oli. Työharjoittelu vei jonkin verran energiaa, joten en ihan joka päivä jaksanut lähteä sänkyä pidemmälle. Ohessa muutamia kuvia meidän mökistä.


Oli kransseja...

Mökki eestä, mökki takaa...

... mökin ritsillä neulomukset makaa.

Joulukylän jälkeen päätin, että ensivuonna on oltava tavoitetta elämässä neulomusten osalta. Olen äärimmäisen tyytyväinen, jos saan neulottua 20 paria lapasia ja 20 paria sukkia seuraavaa Joulukylää ajatellen. Nythän tuo on jo hyvä alku, kun tähän mennessä on puikoilta lähteneet muutamat lapaset. Ei kun uutta putkeen, sanoi viemäriasentaja. Tänä vuonna olen kyllä kiitettävästi saanut tehtyä yhtä sun toista, kuten kuvassa oleva kranssi jäi TOPPI-paikan oveen. Kranssiin käytin tienoon ainoan kuusen ja katajan havut, sekä useamman kirosanan punoessani kapeasta lastunauhasta rusettia.


Havuja, perkele!

Sellaista tällä kertaa. Mikäli en kirjoita ennen kuin vuosi vaihtuu, niin haluan toivottaa kaikille lukijoille ja sivulla vieraileville OIKEIN HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2014! Ja muistakaahan jättää niitä kommentteja, sillä 10 000 kävijän rajan rikkouduttua joku onnekas kommentoija nappaa itselleen... Niin, se jääköön salaisuudeksi. 


14 kommenttia:

 1. Moi! Ihana päivitys! Kiva kun laitoit nuo mökkikuvatkin tänne! Riittääköhän meille muuten ensi vuonna yksi mökki ....... Kivoja lapasia oot pusertanu ja varsinkin nuo nappilapaset, oikein pikkurinsessojen herkut! Leppoisaa lauantai-iltaa siulle! -äitees

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää varmaan ottaa pari vierekkäistä mökkiä. :D

   Poista
 2. Aivan ihania noi kaikki! :) Noi lapasten ja sukkien värt ovat todella upeita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lisää herkullisia postauksia tulossa. :D Nimimerkillä "lapastehtailija".

   Poista
 3. Kiva postaus.Hienoja neulomuksia!
  Käsiala muovautuu tosiaan ajan kanssa erilaiseksi. Virkatessakin ja kirjonnassa sama juttu.
  Voimia opiskeluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mie jo elin siinä uskomuksessa, että käsialassa ei ole paljoa parantamista, mutta näköjään oli paljonkin. Jonkin verran olen nyt neulonut metallisilla puikoilla, kun aiemmin olen neulonut bambuilla tai koivupuisilla puikoilla. On näköjään puikollakin väliä. Metallisilla on niin sujuvaa neuloa, jopa nopeampaa. Neliskanttisilla puupuikoilla taas saan tasaisinta jälkeä aikaan. :D

   Poista
 4. Katselin. Ja ehkä jopa kadehdin. Vain "ehkä", koska käsityöihmettä musta ei tullut. En tiedä siis, mitä olen menettänyt.
  Mutta vau, sulta kyllä syntyy! En voi tajuta ihmisiä, jotka vaan "vähän katsoo malliksi" ja sitten tekee asiat silmät kiinni ja kädet selän takana. Sä vaan olet niin hyvä!
  Mukavia ensi vuoden opiskelupäiviä, katsotaan, minne tuuli kuljettaa... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mie olen vaan niin hyvä! Ihan silmät kiinni en vielä kuitenkaan neulo mutta tavoite olisi, että joku päivä pystyn neulomaan silmät kiinni kahvimuki oikeassa kädessä ja katsomaan vielä samalla telkkaria.

   Poista
 5. Opiskelu ensin ja neulomukset sitten, tosin rentoutumiseen saattaa joskus neulomista tarvita. Upeaa jälkeä. Ne nappilapaset kaipaa jatkoa, niissä on sitä omaperäistä, erilaista tatsia. Työn jäljen jo tunnenkin, sillä erotutte sinä ja äitisi eduksenne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappilapasiin on jatkoa tulossa eri väreillä ja variaatioilla. :) Harmi vaan, että Tiimari meni konkkaan, sillä sieltä nuo sydämen muotoiset napit tuli ostettua.

   Poista
 6. Kauniita neuleita on puikoiltasi tullut,Hyvää Uutta Vuotta 2014!

  VastaaPoista
 7. Ihania käsiöitö ja kuvia niistä :) Hyvää Uutta Vuotta !

  T.ievuska neulomosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja onnea alkaneelle uudelle vuodelle!

   Poista
 8. Kauniita neuleita ja kuvia :)

  t:ievuska neulomosta

  VastaaPoista

Mieltäni piristää, kun jätät muistoksi kommentin tai parin! Kiitos!