torstai 27. kesäkuuta 2013

Välitilinpäätös

Pitää olla itsestään ylpeä. Jämälankoja on tullut tuhottua aika reippaasti Pohjois-Karjalan Marttojen järjestämän yhteisötempauksen tiimoilta. Tempauksen tarkoitushan on kerätä mahdollisimman monta virkattua tilkkua tai tilkkupeittoa, joilla somistetaan Ilosaarirock -festareiden mm. miksaustorni. Rokkien päätyttyä Martat lahjoittavat valmiit tilkkupeitot vanhuksille eri kohteisiin. Tilkut voi toimittaa heinäkuun 1.päivä Joensuun torille avattavaan Rokkikonttiin, ja jossa myös voi käydä opettelemassa virkkausta Marttojen opastuksella.

Itselläni on tällä hetkellä valmiina 39 isoäidin neliötä sekä reilu kaksikymmentä keskikukkaa. Olen onnistunut käyttämään lähes kaikki Seiskan paksuiset jämälangat, ja jouduin jopa ottamaan käyttöön korkkaamattomat kerät niin punaista kuin sinistäkin. Tässä on kuitenkin kuva lähtötilanteesta. Vasemmalla olevat akryylilangat ajattelin käyttää keskikukkien virkkaamiseen.Jämälangat ja virkatut päivänkakkarat


Lappuja tulee vilttiin kaiken kaikkiaan 3 x 18 kappaletta, ja reunaväreinä ovat punainen, oranssi sekä vihreä. Yhdistämiseen käytän mitä ilmeisemmin sinistä Seiskaa, ja lopulta viimeistelen viltin virkkaamalla sen ympärille petroolin pitsin). Toki kukat ovat vielä vaiheessa, jotka valmistuttuaan ompelen kiinni lappuihin. Kukkiin käytän Nallen jämiä sekä kuvassa vasemmalla olevia akryylilankoja. Mutta tältä näyttää jo valmiit isoäidin neliöt, jotka sain tänään myöskin pääteltyä. Vielä 15 neliötä odottaa virkkaamistaan. Hyvällä mallilla kuitenkin ollaan.
*Jes, yökkövärit tuhottu! (mm. vaaleanpunainen)*


*Osassa lappusissa on jo keskikukat.**Iih, ihanan pörröinen lähikuvasta katsottuna!*


Eipähän tämä tietysti ole ollut pelkästään virkkaamista. Kesäkuun alussa pääsin taas tekemään sitä mitä parhaiten osaan eli kakkuja! Tein kaksi limecurd-kermakakkua, kaksi lohivoileipäkakkua sekä kaksi kinkkuvoileipäkakkua. Täytekakuista tuli minusta äärimmäisen kauniit eikä makukaan ollut huono. Noh, milloinkas minä nyt huonoa käsistäni laskisin. Sain kyllä juhlien vierailta palautetta, että eivät ole koskaan syöneet mitään niin hyvää. Lohivoileipäkakku oli selkeästi suositumpi kuin kinkkuvoileipäkakku, sillä se katosi lautaselta alle puolen tunnin.

*Onnistunut koristelu, onnistunut kakku*


*Kinkkuvoileipäkakku*


*Lohivoileipäkakut - kun yksi pala ei meinaa riittää!*


Ja sitten se tärkein, mitä kuuluu Habelle? Habe on siis habanero, joka asustaa toista kesää meidän parvekkeella. Tämän tulisielun sain herkkuperse Ystävältäni, ja Habehan teki jo ensimmäiset viisi habea alkukesästä. Nyt Habessa on nuppuja vaikka kuinka! Jokaisessa latvassa on noin 3-7 nuppua, osa on jo auennut ja pölytettykin. Olen itse pölytellyt kukintoja pensselin avulla. Nyt jäädään odottamaan satoa. Juhannuksen tietämillä kävin myös hakemassa partsille piristykseksi koiranputkia!


Sellaista. Jatketaan harjoituksia! Vai pitäisikö sanoa isoäidin neliöiden virkkaamista? Ensiviikolla pitääkin pitää kiirettä lappujen kanssa, sillä loppuviikosta lähden valloittamaan koiran kanssa Jyväskylän. Mitähän siitäkin tulee? Sanomista, jos ei muuta. Heh heh.


6 kommenttia:

 1. Siinäpä on likka pistäny tuulemaan! Mites tuon habaneron käy siun reissun aikana. Onko puutarhavastaava jo koulutuksessa? Terv. Äitees

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie luulen, että on Habe ennättänyt kukintonsa kukkimaan ennen Euroopan valloitusta. Jyväskylän reissun aikana habe saa pärjätä omillaan, kun puutarhavastaavakin on reissun päällä. :)

   Poista
 2. Hienon työn teet rokkiin ja aikanaan varmasti joku vanhus silittelee peittoa ihastellen sen kauneutta. Se keskikukka on ihana lisä, työläs tosin mutta sinähän et sitä hätkähdä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä pienistä enää hätkähdetä. Pitäähän sitä haastetta kuitenkin olla. Tässä tapauksessa haasteen taitaa tehdä aikataulu. :D

   Poista
 3. Kauniita lappusia on koukultasi tipahdellut, peitosta tulee upea:) Nami, noita kakkujasi. Ovat niin syötävän herkkulisen näköisiä, hyvää kädentaitoa omaat myös tälläkin saralla:) Makoisan rentouttavia kesäpäiviä sinulle! T: Näpertelijä neulomosta!

  VastaaPoista

Mieltäni piristää, kun jätät muistoksi kommentin tai parin! Kiitos!