lauantai 8. joulukuuta 2012

Ihmisvilinää ja kuumaa mustaherukkamehuaMeidän mökki <3
Äiti vs. Tytär
Jälleen on vierähtänyt päivä jos toinenkin siitä, kun viimeksi tarrasin näppäimistöön kiinni. Sen sijaan olen ollut enemmän ja vähemmän riippuvainen sukkapuikoistani sekä ehtymättömästä ideariihestäni, joka perustuksiltaan on lujaa tekoa - vaikka välillä tuuli puhaltaa enemmän kuin laki sallii seinähirsien välistä. Eipähän ole ainakaan homeongelmaa, kun on huolellisesti tuuletettu pääkoppa. 

Toisenlaista tuulettautumista olen kokenut Itsenäisyyspäivänä 6.12, kun olin elämäni ensimmäistä kertaa Joensuun Taitokorttelin Joulumyyjäisissä - tällä kertaa pienen punaisen mökin sisäpuolella. Kokemus sinällään, kun pakkasta paukutti koko päivän -20 asteen verran eikä kävijöitä loppupeleissään vielä tuolloin niin hirveästi ollut. Tähän lystiin minut sai suostuteltua äitini, jolla on enemmän ja vähemmän verissä sekä käsityöt kuin myyntihommatkin. Niinpä me näppärät likat sitten kilpaa hytistiin pienessä punaisessa mökissä, välistä termoksesta aina ottaen hörpyt mustaherukkamehusta tai kaakaosta.


Havuja, perkele!
Tunnelmavalaistus
Tänään onneksi oli huomattavasti vähemmän pakkasta kuin Itsenäisyyspäivänä, ja kävijöitä eli potentiaalisia asiakkaita riitti sekä ihailemaan kuin ostoksille asti. Meidän myyntikojun pöydät ja seinät notkuivat sukista, lapasista, huiveista, pipoista ja havutöistä. Voi siis sanoa, että jokaiselle jotakin. Ihastelijoita riitti, ihania ihmisiä, iloisia ihmisiä, aitoja ihmisiä! Ihmisiä, jotka arvostavat käsitöitä! Olin positiivisesti yllättynyt siitä miten erilainen päivä tämä oli ensimmäiseen "Siperia opettaa"-päivään, ja senkin päivän Siperian teki tosiaan ensimmäinen oikea pakkanen tältä talvelta. Kuvat kertokoot kuitenkin puolestaan miten jouluinen meidän mökkimme olikaan.


Omat myytäväni eivät juurikaan määrällisesti olleet lähellekään niitä määriä, joita äitini on saanut aikaan. Toki taitonikaan eivät vielä yllä niihin suorituksiin, mutta niin kauan kuin on halua ja innostusta oppia, niin eiköhän täältä vielä tule nouseva tähti, joka tulee taatusti olemaan toisenakin vuonna Taitokorttelissa joulun alla myymässä käsitöitään. Nythän olemme Taitokorttelissa vielä 9.12 ja 15.-16.12, joten ennättää vielä tiuhaan tahtiin juoksuttamaan lankaa puikoissa, joiden tuotokset toivottavasti päätyvät lämmittämään monien varpaita ja sormia talvipakkasilla. Tässä vaiheessa kuuluu kiittää jo luonamme asioineita ihmisiä, jotka jäivät ihan vain juttelemaan tai tulivat ostoksille: Kiitos!


Kun tökkii, niin...
Eilen illalla sain pääteltyä yhdet bambupuikoiltani valmistuneet sukat, jotka myöskin tänään päätyivät Taitokorttelin joulumyyjäisiin myyntikojuumme - ja jotka löysivät myös uuden kodinkin. Niiden sukkien idea tuli Fazerin Geisha Dark -suklaalevyn käärepaperista eli käytin sitä värimaailmaa puhtaasti siitä syystä, koska tiesin sen toimivan sukassa. Olen myös tykästynyt tekemään käännettyä nirkkoreunaa varressa, joten tälläkin kertaa sen toteutin varsin kivuttomasti. Ihan ensimmäinen kuvio oli kaikkea muuta kuin hyvä, sillä yritin saada aikaan kokonaan toisenlaista kuviota. Harmillisesti en ottanut tuosta vaiheesta kuvaa, mutta takaa-ajatuksenani oli saada musta vaihtumaan vaaleanpunaiseksi "liukuen". No, eihän siitä mitään tullut. Purkoosini on onneksi erittäin luotettava yhteistyökumppani, joten pieni silmänisku sitä kohti ja homma hoituu. Purin työtä vain sen verran, että pääsin aloittamaan kuviolangan juoksuttamisen työhön uudestaan.

Homma eteni aina kiilakavennuksiin ja seuraavaan värinvaihtoon saakka. Aikani kuitenkin tuumailtua vaaleanpunaisen värin aiheuttamaa epätasapainoa jalkaterässä, sallin purkoosin vierailla työssäni uudestaan. Joku vaan yksinkertaisesti mätti sekä leveämmän pinkin alueen ja ikään kuin tylysti katkeavan värimaailman tiimoilta. Purkoosi vei silmukat ensimmäisille kiilakavennuksille asti, josta jatkoin vuoroin neulomista ja kavennusten tekoa joka toisella kerroksella saadakseni kuvion jatkumaan visuaalisesti virheettömänä. Värinvaihdossa toistin jo varressa toteuttamani eli sävyt, jotka vaihtuvat samassa järjestyksessä kuin myös Geisha Dark -suklaan käärepaperissa. Kuvio asettui nätisti jalkaterälle enkä huomannut, että työssä oli käynyt pieni ajatusvirhe. Virheistään kuitenkin oppii! Minun tapauksessani lukemattomia kertoja.On ne vaan nätit
Vasta kun aloin tekemään kärkikavennuksia, huomasin jättäneeni kaventamatta puikoilla I ja IV yhteensä neljän silmukan verran. Ratkaisin ongelman sillä, että siirsin kahdelle puikolle ns. yhdet ylimääräiset silmukat, jotta pääsin aloittamaan kärkikavennuksia silmukkamäärän ollen tasan jokaisella puikolla. Ja niitähän tein aina seuraavaan purkoosiin asti eli siihen saakka, kunnes huomasin mustan kärjen olevan aivan liian leveä muihin väreihin nähden. Joissakin asioissa olen välistä turhankin tarkka, kuten tässä tapauksessa värit eivät olleet tasapainossa tuohon mustaan kärkeen nähden. Purin siis kärkikavennuksien alkumetreille saakka ja aloitin uudestaan. Tällä kertaa tein kavennuksen jokaisella kerroksella - toisin kuin alussa olin tehnyt vain joka toisella. Sukat valmistuivat kuitenkin muiden kiireiden ohella parissa päivässä. Työläin ja ehdottomasti tympein tehtävä oli päätellä langanpäät. Niitä kun riitti värinvaihdosten takia. 

Itse olin todella tyytyväinen juuri valmistuneista sukista, ja asiakkaan ilme oli ehdottomasti kaikista palkitsevin, kun hän otti juuri nämä sukat omikseen. Toivon, että sukat lämmittävät käyttäjänsä jalkoja talven kovien pakkasten aikaan tai toimivat vaikka unisukkina. Jokaiseen myytävään tuotteeseen olin laittanut tuoteselosteen, hinnan ja koon lisäksi myös tämän blogini osoitteen, josta asiakas voi halutessaan käydä lukemassa sukkiensa tarinan - ja näin ollen tuo myös myyjän tutummaksi! Itselleni jäi todella hyvä mieli tästä päivästä kaikin puolin. Ensiviikon vietän tiiviisti sohvaan liimautuneena - sukkapuikot käsissä, tietenkin!


7 kommenttia:

 1. Ehdottomasti tulen sunnuntaina käymään, mutta en kyllä ihan kahdeltatoista kun kuitenkin itse neulon vähintään kolmeen asti yöllä, viime yönä meni viiteen. Tuollaisten yöneulomisien jälkeen aamuherätys on tervassa rämpimistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, itse nukuin aamulla pommiin. Tuli semmoinen äkkilähtö paikalle. :D

   Poista
 2. Olette olleet ahkeria kun olette noin paljon jaksaneet neuloa kaikkea ihanaa! <3 Hyviä ja lämpimiä lahja vinkkejä vaikka pukin konttiin tai sitten ihan itselle lämmittämään jalkoja, käsiä tai vaikkapa hartioita. :) Erittäin kaunis ja myyvän näköinen koju teillä on! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahkeranpikin ois saanut olla kysynnän puitteissa. :D Kiitos kehuista!

   Poista
 3. Tekeleethän eivät lopu kesken ja kassaan mahtuu vielä.... Terv. äitee

  VastaaPoista
 4. Vau mitkä Geisha-sukat, NAM! :)

  VastaaPoista

Mieltäni piristää, kun jätät muistoksi kommentin tai parin! Kiitos!